Aktualno

Ko oživijo vrednote juda: Flaška

KO OŽIVIJO VREDNOSTE JUDA – FLAŠKA

Nekateri dogodki se nas tako dotaknejo, da jih želimo ovekovečiti. Želimo za vedno ohraniti tisti topel občutek pri srcu, ki nas spomni na vrednote, ki nas bogatijo.

Našemu Teodorju se je v torek primerila nezgoda. Na tla je padla njemu posebej ljuba stekelna flaška za vodo in se razbila. Ker na to res ni bil pripravljen, se je zelo razžalostil. Tako smo prvi trening, po doooolgi zoom pavzi, pričeli bolj klavrno. Na koncu vadbe pa je David nesrečno stopil in si zvil gleženj. Pa smo še žalostno zaključili prvo pokoronsko vadbo. K sreči David že okreva in upamo, da se nam bo kmalu lahko pridružil.

Malce s strahom in z negotovostjo ter z veliko razmišljanja o tem, kako smo psihofizično pripravljeni na judo vadbo v živo, smo se spet srečali v petek. A judo se je tokrat razkril v najlepših barvah. Tian je v garderobi podaril Teodorju novo stekleno flaško! Kar tako, iz srca, iz spoštovanja, ker mu je bilo mar za svojega judo prijatelja. Prizor je bil neskončno ganljiv, nabit s presenečenjem in nato z veseljem!

Ob takšnih trenutkih se zavem vloge učiteljice. Zavem se odgovornosti, ki jo imamo odrasli, da smo vzgled in da dajemo priložnost našim mladim judoistom, da odpiramo prostore, kjer se tako lepe, vredne stvari, lahko zgodijo.

Tian in očka Tadej, hvala vama za vajino pozornost s katero sta nas vse objela.

Ponosna sem na vas dragi naši judoisti in starši!

Vaša trenerka juda,

Viktorija